torsdag 30 april 2009

Helgtips vecka 18

Såhär i deklarationstider, kungafödelsedagsyra och långhelgsbestyr ger vi dig en guide till helgens förlustelser.

För den handarbetsintresserade kommer HBT-festivalens queera stick- och virkcafé att landa i både Borås och Alingsås på lördag den 2:a maj. På Alingsås Museum är det samma dag också HBT-dag med fina gäster som Alexander Chamberland och Maud Lindström. För hålltider och mer info, kolla in här.

På Valborgmässoafton (idag) bjuder tre av Göteborgs mesta kulturinstitutioner upp till fest:
- Koloni, som återigen har hittat ny lokal - Teater Durken vid Nya Varvet, firar sommarens ankomst med stumfilmskonsert och cocktailbar. Plus två musikakter. Vägbeskrivning och annan värdefull info hittas här.
- Samma kväll håller tidskrifterna Glänta och Filmkonst gemensamt i tyglarna på Nefertiti. Från scenen kommer vi att få höra Birgit Bidders smäktande popsymfonier plus en än så länge "hemlig akt". Vi tippar även på en hel del kulturmingel och mot kvällningen dans till de där tokarna i Skoldisco.

Resten av helgen ska ju också firas och de gör vi med grymma DJ:s bakom skivspelarna:
- På fredag snurrar Klara Abrahamsson & Elin Hedman ny indie och annat dansant på Livet #8.
- På lördag är det perukparty(!) på innotiva Pusterviksklubben Tok-Disco. Klubbarrangören herself, Miss Alabama, håller ställningarna på ovanvåningen medan Klara Grape håller igång garderoben.

Till sist. För den som är mer inne på festival och old school första maj-firande, kommer Underjorden att vara värd för "Frihetlig 1 maj Gbg". Med workshops, film, barnaktiviteter, bytesmarknad och en massa musik. Bland annat Vicious Irene, P5 records och queerdansbandet Klas-Ingelaz.

Inga kommentarer: