torsdag 16 april 2009

Ladyfest presenterar: torsdagens beslutsångest

I väntan på veckans helgtips händer det denna torsdag massor med göttigheter i stan.

Till exempel:
Möte 09 som nu pågår på Atalante beskrivs som ”ett koreografiskt projekt och en tvärkonstnärlig och internationell mötesplats som vill utforska de roller vi ges - eller väljer - när vi producerar och tar del av konst” Mycket intressant. Ända till 22 april huserar de på Husargatan.

Under namnet Kvinnor-makt-maktlöshet? kommer Gudryn Schyman idag klockan 18 till Frölunda Kulturhus för att diskutera och dela med sig av sin syn på kvinnors inflytande i samhälle och liv. Samma tid står Tiina Rosenberg på Kvinnofolkhögskolan och talar om feministisk aktivism och teori, ooo att vi skulle vilja ha dessa under samma tak idag.

För den som hellre lyssnar på snälla toner och gitarrplink så spelar Fia Ekberg på Café Hängmattan i samband med en bokrelease och litterär seans.

Och botemedlet för denna rad av alldeles för intressanta händelser får för mig vara att backa hjärnan, låtsas som om jag inte vet något av ovanstående, lämna stan, cykla en tur, läsa en bok och en annan bok, lyssna lite, leka sommar och turnéra en stund.

Inga kommentarer: