torsdag 9 april 2009

Helgen börjar idag!

Påsk som det är börjar helgen idag! Först ut att erbjuda fest är RIKET. Det är premiär och såhär säger chicksen bakom bygget om sina ambitioner:

"RIKET är fokuserade på musik. Vi är trötta på segregationen mellan queerklubbar och icke queerklubbar och använder oss därför av vårt kontaktnät och våra hjärnon för att skapa en klubb med kvalitet och öppet klimat. Därför görs RIKET. För att ge queers, svenssons, freaks, klubbkids, vinylnördar och heteros något att gemensamt uppskatta. Du kan förvänta dig ett mayhem av människor som älskar att dansa sig svettiga och uppskattar skickliga taktmixningar."
På RIKET hittar du Cocotaxi, en DJ/remixduo från huvudstan, hyllade av Djungeltrumman, samt Lord Byron och den för alla stans klubbkids välkända Sir Ike. Henriksberg är platsen! Kolla in mer på Rikets egna blogg.

Är du inte sugen på klubb kan du även gå på konsert, glada Miss Li bjuder på poppärlor på Trädgårn ikväll.

Mer konsert blir det på fredag och lördag, Maia Hirasawa ger dubbelt upp med en konsert både fredag och lördag, även hon på Trädgårn. På fredagkväll äras Göteborg även av Sveriges popdrottning (ja, klyschigt men ack så sant) Marit Bergman som enligt uppgifter kommer att ge en stillsam variant med ett piano på Stenhammarsalen. Och trots att Marit gör sig fint sprudlande glad kan jag också bekräfta att det blir andlöst bra i nedtonad tappning.

På lördag lär du vara helt uttröttad av allt springande mellan klubb och konsert så då passar det fint att ligga i soffan och trycka i sig påskgodis eller kanske memma och ratta in "Kyss min plysch" på p3. "Smaklösa skämt om män, laktosintoleranta, fascism, män, Umeåflator, män, sex, män och Bockstensmannen" lovar Moa Svan och Helena Sandström att bjuda på mellan 16:05 och 18:00.

Glad påsk hörni!

PS. Har du helgtips som du tycker att vi borde flagga för? Det är bara att höra av sig!

Inga kommentarer: