fredag 17 april 2009

Helgtips vecka 16

Mitt i alla denna sol händer det helg. Det välkomnas. Ingen idé att försöka med något annat. Ut och lek sommar med er. Vi rekommenderar filt, valfri dryck, bandare, bergsprängare, mp3 med högtalare, mobiltelefonen eller hur ni nu gör med ert portabla musiklyssnande ni dagens ungdom. Och nej tänk inte ens på de där uteserveringarna, ni får ändå inte plats bland alla yra nyvakna vårkänslor.

Om det önskas utomhustrots så finns ikväll Pop Zoo på plats på skutan vid Kungsportplatsen för er delikata diskodansdekadens. Både Kitty Jutbring och favoriten Miss Alabama står bakom skivspelarna på Styrbord Babord. Det kan ju bara bli bra.
För den som önskar utflykt så kör Sockerbruket i Lidköping sin ungdomliga Småstadsfestival bland annat med finstämda Bad Wolf, Good Wolf på scen.

Vi får också lov att gratulera de lyckliga som fått plats på Sister Göteborgs första DJ workshop i helgen. Kika in på hemsidan eller släng iväg ett mail och hör efter vad de har på g framöver, dessa finfina kamrater.

För övrigt så ordnar finfina byt-kollektivet och naturskyddsföreningen cykelbytardag imorgon utanför Storan. Det ska pyntas, lagas, fixas, umgås. HDK finns på plats för att piffa velocipeder. Inte dumt.

Ett sista festligt men oklubbigt tips är Äga Rum där Göteborgs konsthall tillsammans med de fantastiska konstnären Frida Yngström och arkitekten Åsa Riestola "vill väcka tankar kring det offentliga rummet, demokrati och det egna inflytandet."

Jepp, nogtipsat. En liten utmaning får ni, för här kan en ju inte sitta och googla klubb+göteborg+feminist hela dan, kolla själva upp var de lurviga kan svängas, hittar ni nåt guldkorn: låt oss veta!

Inga kommentarer: