onsdag 13 april 2011

lördagspeppen, yes indeed!


HÖRRNI HÖRRNI! Ni har väl sett hela det späckade programmet för LADYFEST2011?! Nu på lördag på är det dags! Tiden är 22-04, platsen är Yaki-Da och biljetten köper du här. Det obligatoriska facebookeventet finns här.

Men nog om det, här alltså programmet:

PÅ SCEN:
- Malmös galnaste tropical bass-kid GNUCCI BANANA
- popundret LOVISA NEGGA

I KLUBBEN:
- direkt från Berlin, skivbolagsbossen och vår absoluta favorit-dj LA FLEUR
- SANDRA MOSH, hus-dj och malmöreporter på Musikguiden i P3
- YRLA som bjussar på sin stiligaste dansmusik
- VJ MORRSKEN, landets grymmaste videokonstnär, gör visuals

PÅ DANSGOLVET:
- KLARA GRAPE, dj och klubbfixare extraordinaire som håller dansgolvet igång med hits och americana
- hela det fantastiska KLUBB GULD-crewet

PÅ TERRASSEN:
- VIT KATT aka Elin Hedman, Knarrholmens festivalgeneral och stans hit-säkraste dj
- LADYFEST MED VÄNNER

I SALONGEN:
- film i regi av EFFEKT

I TRAPPHUSET:
- videoinstallation av Dorna Aslanzadeh från Paper Crane Films


MER OM BOKNINGARNA:

LA FLEUR
Sanna La Fleur, numera bosatt i Berlin, har med egna skivbolaget Power Plant, nyss begravda P3 Dans, som ena halvan av DJ-duon Housewives, sina dansanta DJ-sets och idoga turnerande världen över blivit en av Sveriges absolut främsta DJ:s.
http://www.djlafleur.com/
http://soundcloud.com/lafleur

GNUCCI BANANA
Malmös galnaste klubbkid och rappare Ana Rab välter med sitt alias Gnucci Banana dansgolv med sina galna liveshower. Hiphop kokas ihop med svettig dancehall och bastung klubbmusik till vad som bäst kan beskrivas som tropical bass.

”När Gnucci Banana greppar mikrofonen, klättrar upp på ett bord och slänger iväg kaxiga rim över beats, står vi som hänförda. Under året har du dansat till hennes Ayoba och Animal, och frågan är om inte Ana Rab-It redan har hunnit med att bli världsstjärna när denna text går i tryck. ” Nöjesguiden

LOVISA NEGGA
Nyss hitflyttade Lovisa Negga har gjort lite av en raketkarriär in i allas våra pophjärtan med sin Familjen-producerade elektropop på svenska. Utsågs av Göteborgs-Posten till en av fem skivdebutanter att hålla koll på 2011.

”En självklar korsning mellan Raymond & Maria, Familjen och Compute. Avrundade elektroniska rytmer, filtrerade genom myllan och skogen och till det en röst från en svävande älva... Isdansösen tacklar dig rakt in i sargen... Det här är världens första Tonya Harding-pop” Musik enligt Jerry

http://soundcloud.com/lovisanegga

SANDRA MOSH
På kort tid har Sandra blivit en rising DJ-stjärna i Göteborg, Stockholm och Malmö, samtidigt, med spelningar på Yaki-Das debutkväll, Fabriken, Morfar Ginko, Ljunggren, Debaser Medis, Babel och Trädgår'n för att nämna några. För tillfället huserar hon på Musikguiden i P3 där hon är Malmöreporter, dansmusikbevakare och hus-DJ.
http://soundcloud.com/sandra-mosh/
http://www.moshpit.nu/
http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=4067&grupp=13742

YRLA
Som med sin rytmiska techno, house och dubstep och en nypa eurodisco-influens sätter dansgolv i gungning. Yrla har tidigare spelat på Debaser (STHLM), Kägelbanan, Bergrum 112, Stockholm/Uppsala/Eskilstuna/Oslo Pride och Nefertiti och drivit egna klubbarna Heartattack (STHLM), I dance alone (GBG) och Rip (GBG).
http://www.yrlamusic.com/
http://soundcloud.com/niki-yrla

KLARA GRAPE
En av Göteborgs flitigaste DJ:s och klubbfixare, numera med egna klubben Klara på Kino. Med Bruce Springsteen som husgud och med en Brooklyn-sejour i bagaget har hon en förkärlek för det amerikanska och rör upp dansgolv över hela stan med hits, hiphop och The Boss.
http://www.myspace.com/klarage
http://www.djungeltrumman.se/klaragrape

VIT KATT
PR-guru, festivalgeneral på Knarrholmen, festfixare och DJ i göteborgsnatten under namnet Vit Katt, flitigt anlitad av bland andra Yaki-Da. Med koll på det mesta inom musik har hon spelat sig igenom stans klubbar med fyllda dansgolv som resultat. Vänta dig jublande publik och armar i luften när Vit Katt drar igång sin genreöverskridande hitkavalkad.

KLUBB GULD DJ-crew
Purfärska hiphop- och electroklubben Klubb Guld gästar Ladyfest med packade skivväskor och bjuder på alltifrån danshits till guilty pleasures.
http://www.klubbguld.com/

VJ MORRSKEN
Från de norrländska vidderna har vi bjudit in en av Sveriges bästa VJs, som kommer göra visuals till La Fleur och Sandra Mosh' smäktande techno. VJ Morrsken a.k.a Linnea Forslund är dessutom utbildad animatör och en av initiativtagarna till VJ Union. Hon har spelat på Peace and Love, Uppsala Pride och på en mängd klubbar Sverige över.
Läs mer om VJ Morrsken:
http://ladyfestgothenburg.blogspot.com/2010/02/vj-linnea-morrsken-forslund-gastar-eye.html
http://morrsken.se/
http://www.myspace.com/morrsken

EFFEKT
I salongen kommer det feministiska filmnätverket Effekt att visa kortfilmer ur sin repertoar. Effekt har tidigare arrangerat Göteborgs Feministiska Filmfestival.
Läs mer om Effekt:
http://filmeffekt.zzl.org/

VIDEOINSTALLATION
Inte ens den spiraltrappa som sammanbinder de olika våningarna lämnas åt sitt öde när Ladyfest intar Yaki-Da. Dorna Aslanzadeh från Paper Crane Films gör trapphuset till en visuell upplevelse.

Poster: Johanna Ehde








Inga kommentarer: