torsdag 28 april 2011

Idag börjar Fokus: Filmteknik för tjejer!

Vi copy-paste:ar från pressmeddelandet:

Under våren har Kultur i Väst startat ett växthusprojekt riktat mot att stärka unga kvinnliga filmare. Fokus: Filmteknik för tjejer riktar sig till unga kvinnliga filmskapare i Västra Götaland.
- Fler kvinnor behövs i den svenska filmbranschen, säger projektledare Anna-Karin Johansson på Kultur i Väst. Genom att erbjuda workshops och mentorskap inom de tekniska yrkeskategorierna i filmproduktion vill vi bidra till höjd kompetens och större självförtroende gällande teknik.

På lördag, den 30 april, är det dags för den första teknikworkshopen.
- Vi kommer att hålla till på Gothenburg Film Studios - medelpunkten för Göteborgs filmproduktion - och vi börjar med ljussättning tillsammans med väletablerade belysningsmästaren Luisa Fanciullacci. Efterföljande helger fokuserar vi i tur och ordning på foto/kamerateknik, ljud/ljudbearbetning och slutligen postproduktion, berättar Anna-Karin Johansson.

Fokus: Filmteknik för tjejer drivs av Kultur i Väst med medel från SFI som under 2011 satsar extra på unga kvinnliga filmare. Syftet med satsningen är att skapa långsiktiga nätverk och på annat sätt öka möjligheterna för unga kvinnliga filmskapare att etablera sig som filmare. En väg att nå det målet kan vara att gå genom tekniken. Genom att erbjuda workshops och mentorskap inom de tekniska yrkeskategorierna i filmproduktion vill Kultur i Väst bidra till höjd kompetens och större självförtroende gällande teknik, avdramatisera tekniken och öppna upp för de möjligheter ett ökat kunnande innebär.

För mer information om projektet se fokusfilmteknik.wordpress.com. Här kan man också läsa mer om filmworkshops, upplägg och handledare. Hemsidan är tänkt att vara interaktiv för alla involverade där det går att följa processen under projektets gång.

1 kommentar:

Anonym sa...

Cubase Production Program from Steinway Man
Wave Lab Line Recs!
Arturia Song Software
Music Studio of Bösendorfer nice

State Can load of

Scon Scene image
So