fredag 1 april 2011

Fokus: Filmteknik för tjejer

Det kom en hälsning från Anna-Karin som är projektledare för projektet Fokus:

"Nu är det igång! Vi arrangerar workshops och mentorprogram i en regional satsning på unga kvinnliga filmare. Med fokus på teknikyrken vill vi bidra till höjd kompetens och öppna för nätverk och samarbeten. Ansökningarna har strömmat in! Fantastiskt kul, och det visar också behovet som finns. Den 30 april går starten för totalt 4 workshophelger, och vi börjar ute på Gothenburg Filmstudios på Lindholmen, som ju är där branschen håller till. Vi kommer att kunna följa deltagarna, och allt annat som rör projektet, på hemsidan: fokusfilmteknik.wordpress.com"



4 tillfällen ja, den första om Ljussättning vidare till Kamera & foto, Ljud & ljudbearbetning och avslutningsvis Postproduktion!

Och varför? Jo, bakgrunden till projektet är ett branschmöte kring jämställdheten i filmbranschen som kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth sammankallade i juni 2010. Dokumentation av mötet finns att läsa här.
Syftet med satsningen är att skapa långsiktiga nätverk och på annat sätt öka möjligheterna för unga kvinnliga filmskapare att etablera sig som filmare.
Under 2011 satsar Svenska Filminstitutet extra på unga kvinnliga filmskapare och stödjer så kallade växthusprojekt på regional nivå. Läs gärna mer om satsningen på SFI’s hemsida.

Det här! Ja det kommer att bli hur bra som helst och vi inleder helgen med ett: äntligen!

Inga kommentarer: