söndag 21 mars 2010

TREEVENING: Onsdag 24/3 20.00 på Sticky Fingers

Ringa redan nu in onsdag kväll i kalendern. Markera med neongrönt. Rita in ett träd. Gör det hur sjutton som helst bara ni kommer ihåg att ta er till Sticky Fingers 20.00 på onsdag, den 24/3. Då blir det nämligen välgörenhetsgala under namnet Treevening. En fenomenalt bra idé att kombinera intressen för musik och klubb med engagemanget för miljö- och fredsarbete.

Bakom det här initiativet står sex tjejer från Green Cross Sweden Youth, som är ungdomsgruppen inom miljöorganisationen Green Cross Sweden. Syftet med galan är att bjuda på en grym klubbkväll med skönsjungande artister och samtidigt samla in pengar "The Peace and Reconciliation Project" i Kenya. Ett freds- och miljöprojekt som både ägnar sig åt trädplantering och fredssamtal mellan rivaliserande stammar i landet. Målet är att stärka kvinnans roll i processen, bekämpa fattigdom och att visa på sambandet mellan fred, miljö och hållbar utveckling.

Alla biljettintäkter från galan går direkt och oavkortat till projektet i Kenya. En biljett kostar 180kr och köpes på Ticnet. Artistutbudet för kvällen är storslaget: José Gonzalez, Jaqee, Räfven, Hellsongs, Bye Bye Bicycle, The Naima train och Eye Travel. Dessutom kommer Edvin Edvinsson från Fibes Oh Fibes! att DJ´a.

Med andra ord: här finns inget utrymme för söndagsångest när vi har en sån pass fantastisk Lill Lördag att se fram emot om bara tre dagar.

Läs gärna intervjun som Kultur Ungdom har gjort med arrangörerna. Mer info finns även på deras Myspace sida och på Facebook.

1 kommentar:

Anonym sa...

Fantastisk kväll!