måndag 29 mars 2010

Intervju:Two Little Birds, Café & Konsthantverk


Andra Långgatan 5, mitt emot Jazzå, har en liten oas av blommigt och fågligt dykt upp, ett sprillans nytt café som hittills har vunnit hjärtat på varje ny besökare. Självklart ville jag veta mer och mailade de två damerna bakom!

Berätta lite om Two Little Birds!

Two Little Birds är ett kombinerat café och konsthantverksgalleri. Så fort som möjligt ska vi även ha en konsthantverksbutik. Vi tänker på miljön och har därför satsat på secondhandmöbler och mycket ekologiskt i cafét. Rent utseendemässigt ville vi göra något som skulle passa till möblerna och kännas fint men lite annorlunda.

Vilka är ni bakom Two Little Birds?
Vi som startat Two Little Birds heter Isabella Johansson och Malin Beckius. Vi lärde känna varandra på keramikkonstlinjen på HDK och har hängt ihop sedan dess. Helt enkelt två konsthantverksintresserade typer. Och så var vi arbetslösa samtidigt och undrade hur man kunde vara så dum att man inte pluggade något som gav jobb. Men vi satt inte och väntade utan satsade på att starta något eget.
Idén att starta ett café var något som legat och grott ett tag och tillfället var givet.

Hela projektet att genomföra idén tog lång tid, framförallt att hitta en bra lokal. Vi letade och letade och kollade på ställen som var dyra eller små eller för stora. Att det blev just Andra Långgatan känns extra kul, eftersom det var en av de gator vi hoppats på från början. Vi är så glada för vår perfekta lokal!

Är ni redo att möta alla veganer som hänger på andra lång med ert utbud?
Hmm det här med veganerna har vi ju börjat förstå nu. Att de är många här alltså. Men vi kommer att ha något veganalternativ av allt i utbudet. Så småningom i alla fall. Funkar ju för mjölkallergiker också.

Om en vill göra ett samarbete med er, med till exempel konsthantverk som en vill ställa ut, hur gör en då?
Om man vill ställa ut hos oss eller sälja saker i den kommande butiken så kan man maila oss eller komma in till cafét och visa bilder på sina saker. På torsdag 1/4 är det nytt vernissage kl 17. Då visar Özay Emert sina smycken. Ska bli kul!



Two Little Birds har öppet tisdag till lördag och har givetvis en fanpage på facebook.

1 kommentar:

Raisa sa...

Jag tänkte lite på den här då:

http://www.metrobloggen.se/jsp/public/permalink.jsp?article=19.14423878