onsdag 10 mars 2010

Lissi Dancefloor Disaster


Hej Lissi Dancefloor Disaster, och tack för senast! Det var ett fantastiskt fint uppträdande ni gjorde på 8 marsfesten härom sistens.

Hur får ni sån energi som ni har på scen? Det såg ut som ett riktigt göttigt gympapass.
Josefin: Haha. Det ligger nog i vår strävan efter att förmedla styrkan i vår musik. När musiken är intensiv så vill vi också vara intensiva.
Johan: Ja. Det brukar alltid kännas i kroppen dagen efter en spelning. Det är härligt!

Hur länge ha ni hållt på med musik, och hur länge har ni haft projektet Lissi Dancefloor Disaster?

Josefin: Vi har båda hållt på med musik i stort sett hela våra liv. Jag har tidigare spelat i ett indiepopband i hemstaden Falun och nu har jag även ett singer/songwriterprojekt; Josefinlindh
Johan: Jag satt hemma och producerade musik om nätterna istället för att festa under nästan hela sin uppväxt. Lissi Dancefloor Disaster kom till i januari 2008. Det är bland det roligaste vi gjort!

Hur känner ni att era tidigare musikerfarenhet har influerat er i Lissi Dancefloor Disaster, och vad har ni för inspirationskällor?
Johan: Mycket! En av ingedienserna som gör Lissi Dancefloor Disaster så spännande och intressant är nog att det är så svårplacerat. Vi gör allt ifrån melodisk industripop till synthbaserad grrrl riot punk. Detta är givetvis knutet till att vi har olika musikaliska bakgrunder och blandar dessa erfarenheter hejvilt. Mest inspirerade är vi nog av Le Tigre, The Knife, Stewie Wonder och tv-spel.
Josefin: Samtidigt är det viktigt för oss att inte begränsa oss själva till enbart musiken. Vi arbetar också mycket med olika konstprojekt kopplade till bandet. Vi vill att våra musikvideos ska vara något mer än musikvideos. Och så ligger gatukonsten oss nära hjärtat.
Johan: Vi är väldigt inspirerade av D.I.Y.-estetiken.
Josefin: Rent textmässigt inspireras vi mycket av våra egna liv, av samhället, tv-serier, queerteori, upplevelsen av att bryta mot normer, drömmen om något bättre.

Var kommer namnet Lissi Dancefloor Disaster ifrån egentligen?
Josefin: Lissi är en katt som ofta satt med i studion när vi skrev våra första låtar ihop. Världens sötaste! Vi är väldigt nöjda med vårt bandnamn.

Vad längtar ni efter mest av allt just nu?
Josefin: Att vår singel ”Oh My God” ska släppas med tillhörande remixer och ny video. Det blir det första äkta släppet på vår egna label ”lissilissilissi”.

Sist men inte minst: var har man chansen att se er uppträda i framtiden?
Johan: Vi är bokade på några av sommarens finaste festivaler, och vi gissar på att vi kommer bokas på fler. Men ingen av dem har ”släppt” att vi ska spela där så vi kan inget avslöja än. Men ni får gärna bli vår vän på Facebook, där vi hela tiden släpper ny information om vad som händer.

Inga kommentarer: