söndag 12 september 2010

Ladyfest Göteborg presenterar: Niki & The Dove

Apropå eventet ovan.

I mars förra året dök en video upp med Dora Steins spelning på Music Doc i Malmö. En minut in i klippet börjar en helt magisk låt. Klippet (och låten) har sedan dess gått på repeat i väntan på det som komma skulle.


Malin Dahlström som sjunger i Dora Steins har under flera år strösslat oss med elektroniska poppärlor och experimentella ljudlandskap. Med trion Midaircondo gjorde hon hjärtskärande vackra, nästintill sakrala, epos. Säger bara Serenade så har vi inget mer sagt.

Med Disdishdance skruvade hon tempot mer mot dansmusik och tillsammans med dansgruppen Miso gjorde hon bejublade spelningar i Göteborg och resten av världen. Vi minns till exempel de två lysande spelningarna på Ladyfestarrangerade Bazaar och Faire le Blackout. Men också de på Preview-festivalen på Atalante och Galleri Oro.

Mer då, undrar du?
Tillsammans med Erik Hassle Galet gjorde hon galet fina duetten Who's gonna walk you home:


Hon gjorde musiken till Suzanne Osten-regisserade Publiken på Göteborgs Stadsteater.

Hon sjunger i Dora Steins som nämnts. De har till exempel gjort Stay! You don't have to go:


Och NU! Nu är det Niki & The Dove som är hennes kreativa bas som det trillar ut elektoniska poppärlor ifrån. Vi hör Kate Bush, vi vill dansa och gråta på samma gång och vi kan knappt bärga oss till på fredag när Niki & The Dove gästar Henriksberg.

Trivia:
- För två veckor sedan släpptes debutsingeln DJ, Ease My Mind (jepp, låten som spelades på Music Doc, men nu i en helt ny kostym) på legendariska etiketten Moshi Moshi som också har Hot Chip, Flocence & The Machine och The Drums under sina vingar.
- Engelsmännen har fattat allting lite före oss och låten spelas redan flitigt på radio i England och bandet hyllas av tidningar och bloggar. Popjustice utnämnde DJ, Ease My Mind till dagens låt och i Sunday Times presenteras de som ”Breaking Act” och de sparar inte på lovorden.
- Låten spelas på P3.
- Låten finns på spotify.
- Låten finns på youtube:



- Låten kommer att höras på Henriksberg på fredag.

Och efter det stannar ni kvar och dansar med oss! Ladyfest huserar i DJ-båset och vi lär spela indiehits, radiohits och några ohits. För att citera George i Min bäste väns bröllop: "Maybe there won't be marriage. Maybe there won't be sex. But by God, there will be dancing!"

Så, vad vill vi att du ska göra? Du ska komma och ta över dansgolvet, barhänget och alla de bästa borden på terrassen.

Tack, ses på fredag.

♥ Ladyfest Göteborg

Ps: Bara 60 spänn!
Ps2: Här kan man attenda! På Facebook!

Inga kommentarer: