onsdag 15 september 2010

KORKEN DELUXE på Musikens hus lördag

På lördag blir det en heldag i musikens tecken. KORKEN DELUXE fyller hela Musikens hus denna dag och kväll med musik. Utgångspunkten är genrerna visa och singer/songwriter, men det begränsar sig inte på något här: experimentell sampling och mycket ös är att vänta! Vi tog ett litet prat med en av arrangörerna, Johanna Ekholm, för att få veta mer:

Vilka är ni som står bakom KORKEN och vad är KORKEN i korta ordalag?
Vi som arrangerar KORKEN är Adelina Lundell, Stina Künstlicher och Johanna Ekholm. Vi träffades för några år sedan när vi gick vislinjen på Nordiska folkhögskolan. Musikscenen KORKEN började i liten skala, närmare bestämt på en lastpall i ett av elevernas rum på skolan. Både elever, lärare och bland andra Christina Kjellsson, Dan Viktor och Lars Winnerbäck uppträdde på scenen. Våren -09 återuppstod KORKEN men då på Café Hängmattans scen och med oss som arrangörer. Det är ett ideellt arrangörskap där vi vill bjuda på spännande artister med olika musikaliska uttryck. Så KORKEN är en musikscen som vänder sig till en bred publik. Vi har också ett samarbete med Studiefrämjandet Vuxenskolan.

KORKEN har ju tidigare hållits på Café Hängmattan vardags kvällar. Nu blir det en heldag på lördag, så vilken är den största skillnaden på detta event från tidigare KORKEN arrangemang?
KORKEN DELUXE på Musikens Hus stora scen är en utvidgad och maffig version av KORKEN och blir höstens enda KORKEN-arrangemang! Vi körde på onsdags- och torsdagskvällar på Café Hängmattan men nu blir det på lördag. För att täcka kvällens kostnader tar vi ett inträde på 100 kr.

På lördag dag ska det även hållas en inspirationsdag, berätta mer om den. Vad kommer hända och vilka vänder det sig till?

På dagen är det den nystartade, nationella musikföreningen UTSIKTEN som arrangerar inspirationsdagen "Lysande utsikter", och är för och av artister och arrangörer främst inom visa och sing/songwriter genrerna. Det blir workshops och föreläsningar med bl.a Jenny Almsenius och Oskar Jeremias. UTSIKTEN har syftet att inspirera och möjliggöra fler samarbeten och under dagen kommer man behandla hur man som artist kan rikta ljuset på sig själv gentemot arrangörer och kunder, och hur man som arrangör attraherar artister och publik.
Det är gratis inträde.

Vad kan man vänta sig på lördag, vilka tänker ni kommer gilla det här allra mest?

Förvänta er en gemytlig festkväll med hjärta och smärta, finurliga och roliga texter, experimentell sampling och mycket ös!

VÄLKOMNA!!

Inga kommentarer: