tisdag 9 februari 2010

Fyra snabba till Elin Lundgren


En utställning väl värd att besöka mer än en gång är den som nu och fram till mitten av april rullar på Göteborgs konsthall.
Vi har tidigare intervjuat Andrea Geyer som tillsammans med Sharon Hayes presenterar ett spektra av kraftfulla och berörande verk. Och inte är det nog med det; imorgon onsdag kommer
Elin Lundgren, konstnärlig ledare för Lilith Performance Studio i Malmö, på besök för att belysa performancekonstens kraftfulla potentialer. Var på plats i god tid, det brukar bli fullt, klockan 18 börjar det som går under namnet Art after work, konsthallens ypperliga svar på billig öl och kolhydratsbuffé.
Jag ställde fyra snabba till denna inspirerande person:

- Hej Elin vem är du och vad gör du?
Jag är konstnär och konstnärlig ledare för Lilith Performance Studio i Malmö - Europas första
renodlade studio och arena för bildkonstperformance. Lilith skapar nya storskaliga performanceverk genom att bjuda in bildkonstnärer för att på plats förverkliga och presentera performance i ett nära samarbete med studion.
Sedan starten i januari 2007 har Lilith arbetat fram över 20 unika performance av konstnärer från hela världen.

- Vad är tjusningen med performativa konstverk, anser du?
Direktheten. Att formen är oförutsägbar. Ett rum för en fri tanke.

- Hur ser du på Andrea Geyers och Sharon Hayes verk och plats i det offentliga rummet såväl som i de etablerade konstrummen?
I deras verk finns en kraft, ett verkligt möte i det offentliga rummet som förs in i gallerirummet vilket jag tycker är intressant

- Vad kommer du att bjuda på under ditt besök på konstmuseet?
Mig själv, min konst och erfarenhet av att skapa storskaliga performance i det offentliga rummet såväl som i gallerirummet eller andra rum.

Just så, med säkerhet värt ett besök! Mer info finns såklart på facebook, och en liten teaser på vad Elin Lundgren gör finns här.

Väl mött!

(Den finfina bilden har jag lånat från www.lilithperformancestudio.com och illustrerar Elin Lundgren och Petter Pettersson verk Turkey's nest)

Inga kommentarer: