torsdag 8 oktober 2009

Helgen vecka fyrtioett


Hösten fortsätter att vara kulen men helg kan vara fint ändå. Speciellt denna eftersom den bär med sig årets Kulturnatta! Kolla in hela programmet själv, det finns sjukt mycket och undertecknad lär ha missat ett och annat i jakt på guldkornen för fredagens kulturupplevelser.

Invigningen för hela balunset tar plats utanför Sjöfartsmuseet och bjuder på Wildbirds & Peacedrums med 25 trumslagare, klockan 18.30 sprakar det igång!

På Biograf Roy finns LadyBug Festival som visar film, samtalar och minglar från tidigt till sena natten i ett samarbete med Lightland, Dorisfilm, wift Sverige England och Australien. Lady Bug Festival är en typisk grej som vi i Ladyfest gillar, inte bara för att vi båda använder ordet Lady utan, för att citera dem själva "...om Den Stora Filmfestivalen har 80 % män-20% kvinnor så gör den lilla festivalen tvärtom. Detta skall upplevas som en självklarhet. LadyBug Festival var född. Man skulle då kunna säga att LadyBug Festival blir en spegling, eller en uppbalansering av rådande förhållanden om man så vill"

Sedan kan en även ta sig till Konsthallen för Dansstudion Live, mellan 21-22 bjuds det på smakprov ur den samlade repertoaren under taglinen "Med glitter, blod, svett och tårar, mellan 11 tidszoner och förhistoriska fantasilandskap."

Kanske fötterna dessutom börjar dra mot andra långgatan av gammal vana? Jomenvisst, då kan en ta del av Textivals litterära runda. Hämta karta och instruktioner på L'assassino från klockan 18 och framåt, eller läs hur du ska göra på Textivals hemsida!

Och råkar du även få sedvanligt helgsug efter sjöliv är det kanske på sin plats att ta några danssteg till Bengans-Saras favvolåtar på Extra Indie, på dendär båten, som vanligt.

Såklart att inte endast fredagen bjuder på nöjen, för när lördagkvällen omsluter dig är det dags att ta på sig dansskorna och kanske en Riget-inspirerad outfit och bege dig till Kulturhuset Underjorden och Klubb SVETT! Bakom skivspelarna är det DJ duon DO IT samt DJ Lillebror och Bike Bonkers! Kolla in själv på Facebook! Ses på dansgolvet!

(På söndag kan du gott softa och chilla och fortsätta lägga till låtar (med band med minst hälften kvinns) på dendär Spotify-listan från i måndags, jag har iallafall hittat sjukt många nya favvisar redan! <3 )

Inga kommentarer: