onsdag 28 oktober 2009

Halloweeninspirerade helgtips

Dags för lite nya tips inför helgen då. Själv lämnar jag Göteborg för Malmö, men man kan ju nästan ifrågasätta varför, då det praktiskt taget kryllar av Halloweenvänliga tillställningar. Men det finns spännande aktiviteter innan dess. Redan imorgon faktiskt, så därför inleds helgpeppen härmed en dag för tidigt. Igen.

Torsdag


Lystra
Vill du satsa på musiken? Lystra är en info/nätverkskväll som fokuserar på musikbranschen. Ett antal folk ”från branschen” kommer vara där för att hjälpa till med allt från att hitta replokal till att ge tips om hur man styr upp arrangemang. Det hela tar plats på Blå stället ute i Angered 16:30-19:00.
Eventet på Facebook

Box
Ska också passa på att tipsa om att det på fredag är sista dag att anmäla intresse om att delta i Box. Box söker konstnärer/projekt/verk till en temautställning i två delar, om konst och arbete. Har du ett färdigt eller bara ett påverkat verk, anmäl dig.
Läs mer om detta på Facebook

Fredag a.k.a. Halloween


Koloni och Ideal
Koloni och Ideal styr upp festligheter i Axelhuset på fredag. Spännande elektroniskt, nyskapande med Blue och Stellar Om Source.

Eventet på Facebook



Göteborgs poesifestival
På fredag och lördag kommer Göteborgs alldeles egna poesifestival att gå av stapeln för 28:e gången. Låter ganska seriöst va? Visst är det så då det är Sveriges äldsta poesifestival! Temat denna (jag tar det en gång till) 28:e gång är övergångar. Festivalen hålls som vanligt sista helgen i oktober, på House of Win-Win och Pusterviksteatern.
Läs mer om detta på Facebook

Vernissage
På Galleri 54 kommer konstnärerna Stina-Kajsa Eldh och Malin Bogholt hålla vernissage på fredag, med start 18:00. Stina-Kajsas installation premiärvisas och Malin kommer visa upp en – för Peep-show specialdesignad – teckning.
Eventet på Facebook

Halloweenfest 1: Saga bar
Saga bar kör sin version av skräckfylld partyafton på fredag med start 21:00.

Varför Saga Bar?
Kommer du mellan 21-23 är det fantastiska happy-hourpriser. 22:- för öl/vin/cider

Eventet på Facebook

Halloweenfest 2: Kontiki
Jill Axelsson och Karin Delkvist står för skräckfesten á la Kontiki på fredag, med start redan 20:00.

Varför Kontiki?
Den som skrämmer vettet ur flest människor med sin utstyrsel vinner ett presentkort på Andralånggatans Skivhandel. 500 kronor. Det blir många Takidaplattor där.

Eventet på Facebook


Halloweenfest 3: Truckstop Alaskas
Även Truckstop kör sin version av Halloween. Enligt utsago kommer portarna öppnas och gravarna tömmas klockan 21:00. (OBS Medlemskap krävs)

Varför Truckstop?
1. Är du redan elak behöver du inte klä ut dig.
2. Bandnamnen = Slaktattack och Nödslakt. DJ = Killer-Crille. Hårt värre.

Lördag


Hitz på Ritz
Johanna Olofsson, DJ Demonika och Blenda-Lars spelar skivor på Ritz. Som en möjligen lite mindre skräckfylld afton än kvällen innan. Dessutom kommer även dj-elever från Blendas DJ Workshop spela – för första gången. Sjukt kul.

Eventet på Facebook

Inga kommentarer: