torsdag 24 september 2009

Varsågod: Helg!

Det är helg. Det är slutet av september. Det är Bok och biblioteksmässan. Det är böcker, releasefester, prisutdelningar, musik, klubbar och människor i massor! Än en gång står vi inför det angenäma problemet att ha för mycket helggöra att välja på och det mesta genomsyras som väntat av temat Litteratur. Här kommer ett urval av event som fångat vår uppmärksamhet lite extra:

FREDAG
En kan med fördel se till att vara vid mässans Debattscen vid klockslaget 11.00 i morgon fredag och lyssna till debatten kring boken "Konsten - så funkar det (inte)", utnämnd till sommarens hetaste jämställdshetsbok. På facebook.

Fredag kväll på HDK: Seamhack. Här bjuds det på en öppen workshopkväll i återvinningens tecken. Låt HDK´arnas kreativa sinnen smitta av sig! Ta med kläder, textilier eller annat du göra om och ta chansen till en kreativ, inspirerande kväll med Redesign, Swap-o-rama och samtal med mode-hackern dr Otto Von Busch.

På Club Social hålls det Releasefest då Get to know us Sweden (GTKUS) lanserar sitt koncept "Tankesmedjan för smidiga generationsväxlingar". Gör ett besök och ta reda på hur de tänker sig att man kan skaka om och utmana rådande normer och värderingar för att uppnå ett bättre arbetsklimat och ett öppnare, mer respektfullt samhälle. Facebook eventet.

LÖRDAG
För er som inte har planerat att besöka mässan vid öppningsdags söndag morgon vill vi presentera ett tipset om Releasefesten för Karolina Bångs seriedebut "Handboken". Stället är båten RioRio och för en hundring får man både entré och boken som hela festen kretsar kring! På facebook.

Lördag kväll på Röda Sten erbjuder Den Postdigitala Festen. En fest för att fira lanseringen av den nya essäserien Ink Manifest. Först ut är Rasmus Fleischer med sin text titulerad "Det postdigitala manifestet" Här serveras även liveframträdanden av FONTÄN och DISDISCHDANCE feat. MISO. På facebook.

Vi säger så. Ha det fint, vi hörs!

Inga kommentarer: