torsdag 7 maj 2009

De nordiska kulturkrafterna samlas idag

Idag torsdag inleds den tio dagar långa festival som våra grannar Ladyfest Finland arrangerar. De profilerar sig med rosa läppar och mustascher. Så fint, vi gillart. Här bjuds på hårda akter som Khatarina, Spoiled Betty och vår svenska stolthet från punkscenen Vicious Irene. Så, har ni vägarna förbi Helsingfors de närmaste dagarna, ta en titt här på festivalens schema där ni hittar info om samtliga akter och aktiviteter. Såklart finns även ett facebook event för detta. 

Här hemma i Götet bjuder Koloni på en helkväll med Nordiskt tema på Pustervik. Syftet är - förutom att bjuda på underhållning - att samtala kring samarbete inom Norden och om hur kontakten mellan länderna fungerar idag samt hur de skulle kunna utvecklas. 17.00 slår de upp dörrarna och det bjuds på Dj´s, film, seminarier, musik- och dansakter. Läs mer om tex dansaren Susanna Leibovici, de sköna tonerna från Shogun Kunitoki och Göteborgsbandet SORK här.

Avslutningsvis kan vi torsdagstipsa om de lokala bandet MIST som spelar på Mitt Andra Hem. Sköna, popiga toner som gör sig bra till en kvällsfika eller torsdagsöl på andra lång.

Trevlig torsdag!

Inga kommentarer: