onsdag 17 november 2010

Favorit i repris - Ladyfest hjärta Novemberfestivalen



Hörrni hörrni! Fredag till söndag kommer Ladyfest att vara i Trollhättan på den eminenta filmfestivalen Novemberfestivalen. Förra året var vi med och bokade band och DJ och spelade skivor. Såg massa film, festivalbloggade och gjorde ett rackarns fint fanzine. I år blir det extra allt. Ladyfest kommer att vara på plats hela festivalen. På Folkets hus kan man hänga med oss och till exempel brodera filmikoner och filmcitat, lyssna på intressanta intervjuer, få filmtips och inte minst hämta sig ett exemplar av den trycksak som vi har tagit fram tillsammans med Novemberfestivalen. Vi har pratat film, jämställdhet och framtid med personer från filmbranschens alla hörn och vår egen Raisa har layoutat det med bravur. Så himla fint och bra och roligt är det!

Sen har vi också fått den stora äran att på fredag ställa den trakterade trion Linn Hansén, Johan Lindblom och Helena Sundström bakom skivspelarna.
Linn Hansén är poet, bor i Göteborg och briljerar bland annat i poesikollektivet G=T=B=R=G, i musikväg lovar hon en selektiv popkanon och kanske nån italodänga på det. Trollhättesonen Johan Lindblom är poeten, Cirkus Miramar-medlemmen och den kulturella diversearbetaren som gillar shoegaze. Helena Sundström bor i Trollhättan och levererar ofta innerliga melodier under namnet Mine to Keep. Tillsammans blir detta triumvirat ett oslagbart, käftigt och fredagsfint kollektiv i båset.

På lördag tar pastellguldiga favoriten DJ $PIX$ a.k.a Pia Engman vid. Pia bor i Göteborg och är filmarbetarnörd, utbildad på Filmarbetarutbildningen i Trollhättan och aktiv i det feministiska filmnätverket Effekt. Hon kommer under kvällen att låta det mesta av det bästa ljuda ur högtalarna. Förvänta er dans, pop och svängiga remixar.

Dessutom: När ni hör musik men inte ser någon som vänder plattor är det med största säkerhet Ladyfest Crew Film Playlist som ljuder. Speciellt för festivalen och er har vi nämligen satt samman en riktigt diger lista med filmmusik från filmer vi gillar av musiker vi vill att ni ska höra. I alla pauser kommer den att spelas och om ni undrar vad ni hör finns en lista med alla låtar i vårt häng vid kulturbaren.

Inga kommentarer: