söndag 25 juli 2010

Intervju med Little Marbles

Little Marbles spelar svindlande vacker pop på svenska, deras röster numera ackompanjerade av ett band. När jag pratar med Julia och Linn i Little Marbles sitter de på tåget på väg till Göteborg för spelningen på Henriksberg. Tåget har stått stilla ett tag, och har precis börjat rulla igen när jag får tag på dem över en sprakig telefonlinje.

Om ni kunde få välja en festival som ni skulle ha velat spela på, vilken som helst, vilken skulle det vara och varför?
Woodstock måste ha varit coolt, där skulle vi gärna ha spelat. Det var en cool era, och många bra band som spelade.

Jag har hört att ni spelat en hel del på gatan, hur kommer det sig?
Det var helt enkelt eftersom vi inte fick några andra spelningar, och vi behövde pengar. Det gick rätt så bra ändå, vi fick ihop så att vi kunde betala hyra och levnadskostnader i någon månad i alla fall, när vi var i 16-årsåldern. Så det gick.

Vilka instrument spelar ni, om man lyssnar på era låtar är det en hel del olika.
Vi har ju gått i musikklass, och där fick man testa rätt mycket. Bland annat spelar vi gitarr, melodica, cello, piano, ägg… Det här med att gå i musikklass var något som dödade kreativiteten helt där på högstadiet så vi slutade. Det var så mycket tråkiga regler och principer så gnistan att spela försvann helt. Den återkom först när vi slutade musikklass, hela skolsystemet har en tendens att döda intresset.

Jaha, jag trodde att ni läste musik på DeGeer också?
Nej, vi läser Mode Design, och så gjorde vi musik på sidan om, på vårt eget sätt. Under utbildningen lär man sig konfektioner, färg och form, mönsterkonstruktion… Det är en modevisning varje år där vi helt enkelt gjorde kläder vi gillade.

Hur ser det ut framöver då, vad har ni för planer?
Linn ska flytta till Stockholm så att båda bor här, för att minska pendlandet lite. Det har blivit så himla mycket tågresor på sista tiden. För att se var vi ska spela kan man alltid gå in på våran myspace och kolla.

Ni som är så tågvana, hur fördriver man all denna tid? Man är ju lite instängd
Antingen så kan man lyssna på musik, pilla lite på datorn. Nu på senaste tiden har vi skapat mycket engelsk text till den EP på engelska som vi ska ge ut nu till hösten. Man kan gå till Bistron och köpa lite mat, men det mesta är i ärlighetens namn rätt intetsägande där med torra bullar och mesig lasagne. Man kan ju dricka lite baccardi razz och äta lantchips som en liten förfest annars…

Vill man höra mer om och av Little Marbles kan man gå in på deras myspace; myspace.com/littlemarbles, eller så kan man lyssna på intervjun i Morgonpasset Helg på P3 som gick nu i söndags i (söndag 25:e juli) den är tillgänglig i 30 dagar framöver på P3s hemsida.

Inga kommentarer: