måndag 12 juli 2010

Festivalpackning - en liten lista!


Snartsnart åker Ladyfest Göteborg till Arvikafestivalen för att bjuda på lite kändissoffhäng och pysselmingel. Vi blir lite extra peppade eftersom festivalen idag meddelar att de har som mål att boka 50/50 gällande kvinnor/män nästa år! Fantastiskt att det äntligen händer, vi hoppas att de lyckas finfint och ser fram emot att besöka den tillställningen.

Men så tillbaka till nutiden. För när en ska iväg på festival är det alltid en sak som är superjobbig. Packningen. Vad ska en ha med sig, hur många tischor kommer att gå åt och exakt hur mycket kommer det att regna och hur varmt kommer det att vara i tältet?

Så. Vi började plita ner en lista med nödvändigheter. Såhär blev det:

- Tält - Såklart. Helst med ett yttertält, ovärderligt om det regnar.
- Sovsäck & liggunderlag och kanske kudde om en inte har tillräckligt med mjuka kläder att knöla ihop under huvudet.
- Våtservetter av alla de slag - Att tvätta händerna med, när duschkön är för lång, att torka av svett med, avsminkningsvåtservetter.
- Gaffatejp - Bra att laga saker med, för det mesta riskerar att gå sönder på festival, tält, kläder och så vidare. Även passande till spex.
- Tartex och hårt bröd - Festivalfrukost.
- Snacks - Nötter och hållbar frukt håller orken och humöret uppe, bra att muta sura kompisar med.
- Plastflaska - för att kunna dricka vatten hela tiden, viktigviktigt.
- Toapapper - Man vet aldrig när det är slut i bajamajorna!
- Värktabletter, resorb samt plåster - Bra att ha i alla lägen.
- Bärbar musik - för tälthänget eller för att överrösta dendär dryga festivaltrubaduren i campet brevid.
- Sopsäckar - Bra till allt - att ha sopor i, att sitta på, att laga tält med, att ha som regnkläder. I kombination med gaffatejp är du rena rama macgyvern.
- Liten ficklampa - Mest för att hitta saker i tältet.
- Solskyddskräm - Det är ju aldrig kul att bränna sig och ha ont när en ska ha kul. 
- Gummistövlar - Att klafsa runt i lera i tygskor eller flipflops dödar lätt festivalpeppen. Regnjacka är ju också en smart grej, det eller ett gäng engångsponchos som du hittar nästan
på vilken stormarknad som helst.

Sen är det bara att räkna ut hur få outfits du kommer att behöva, ju färre desto bättre. Har du fler livsnödvändiga tips och tricks, berätta gärna för oss om dem!

2 kommentarer:

Ladyfest Göteborg Crew sa...

Asbra tips! Thx!

Emma sa...

Och öronproppar kids! Jag har dessutom glömt jacka tre gånger vilket inte är att rekommendera. Lätt hänt att en gör det när det är 30 grader varmt när en åker, men sen sitter en där i festivalkylan och tvingas uthärda hela Winnerbäck-konserter inklämd mellan folk bara för att hålla sig varm.