lördag 5 mars 2011

Idag: ett samtal om makt, bildning och kunskap

Ibland händer det saker, ibland är de väl paketerade, snyggt formulerade och så sådär oumbärligt viktiga. I eftermiddag och kväll går ett sådant arrangemang av stapel. Det är Aktivering Jämställdhet, Textival och Skup Palet som tillsammans tar grepp om och problematiserar kring bildning och kunskap. I den soligaste delen av stan, Klippan, ligger Hey It's Enrico Palazzo och det är utan tvivel där som denna lördagsafton bör spenderas.

Med start klockan 17 ges föreläsning, paneldiskussion och workshop kring just makt, bildning och kunskap. Ladyfest och projektet c/o har såklart lagt sig i en smula och fortsättningen på detta, ja det känns smått hissnande. Håll utkik. Under Textival den 26 mars kommer en uppföljning att göras, missa inte heller det.

Så, packa ned solglasögonen för en promenad från hållplatsen Vagnhallen Majorna till lokalen med adress Sockerbruket 20-22. Koreografen Moa Matilda Sahlin, konstnären Anna Viola Hallberg och läraren/projektledaren David Solberger sitter i panelen ledd av Anja Vikingson - den inleder eftermiddagen och följs av workshop. Och mer: Wisp! Mingel, buffé! Performance av Tina Carlsson! Konst av Jenny Krumlinde! 100 kr kostar kalaset och då bjuds också mat och dryck. Inget att tveka på.

Det finns såklart ett fb-event att attenda och här har komplexdelegationen från Textival svarat fint på frågor om bakgrunden till det hela.
Ses där och då!

Inga kommentarer: