måndag 7 mars 2011

8:e mars 2011


I år fyller kvinnodagen etthundraett år samt infaller på samma dag som Fettisdan. Win-win! Följande sätt kan du fira och hedra kvinnokampen på:

Redan idag den 7:e mars kan du Ta Natten Tillbaka. Klockan 21.00 är det samling på Järntorget. Kvinnor och transpersoner välkomnas att vara med och visa att vi har rätten till våra gator alla tider på dygnet. Medtag pepp! Eventet på Facebook.

På själva Kvinnodagen infinner sig den traditionsenliga och alltid lika fantastiska demonstrationen anordnad av 8:e marskommitén. Samling 17.30 på Gustav Adolfs Torg med avmarsch vid kl. 18.00 mot Götaplatsen där det blir tal och sång. Eventet på Facebook.

Ain't I A Woman fyller ett år och detta och 8:e mars firas på Folkets Hus med debatt, musik, fanzine och mycket mer! Kl. 20.00 börjar härligheten, inträde: 60 med fanzine, 40 utan. (Ps. Här är Ladyfest med och fixar lite!) Eventet på Facebook.

Kafé Zeppelin anordnar 8:e marsfest med Franska Kaféet, Eva Agorelius, Slynkören, Linda Pedersen och semlor. 40 spänn som går direkt till artisterna! Eventet på Facebook.

Doc Lounge firar med en visning av filmen "Mammas Comeback" + musik. Dörrarna öppnar 19.00, filmen börjar 20, 70 spänn och inget förköp! Eventet på Facebook.

♥ I Norrköping har Arbetets Museum vernissage för utställningen " Changing the woman image - women in comics" och sen blir det fest! Läs mer på hemsidan.

I Stockholm firar fina tidskriften Bang sitt tjugoårsjubileum med en tvådagarsfestival på Strand. Eventet på Facebook.

Dessutom i huvudstan: Popkollo fundraiser! Livekaraoke med Marit Bergman! Mona Sahlin gör smoothies! Lyckohjul, tusen till artister! Så fint! Kolla in allt på eventet på Facebook.

PS. Det händer säkert mer, tipsa oss gärna!

Inga kommentarer: