torsdag 28 januari 2010

Shima Niavarani gör långfilmsdebut på GIFF

Efter att ha läst om denna unga begåvning i senaste Bang och hört diverse intervjuer på radion är jag fullkomligt blown away av allt denna människa har producerat under sina tjugofyra levnadsår. "Modern renässansmänniska" och "Multikonstnär" presenteras hon bland annat som.

Hör här: skådespelerska, dramatiker, regissör, artist, skribent, poet. Till sin första teaterförställning ansvarade hon själv för manus, regi, skådespeleri, scenografi, kostym, ljussättning och produktion av programblad. Hon har turnerat med sin egna spoken-word-föreställning samt en musik- och poesiföreställning. Hon har hållit i flertalet workshops, skrivit artiklar och krönikor. Hon är dessutom välformulerad, färgstark, rolig och modig som få. Modig blir något av ett nyckelord när vi talar om Shima. Jag menar: hur många vågar traska upp på Riksteaterns kontor vid 19 års ålder och presentera sin idé för en teaterföreställning? Hon tar för sig och gör verklighet av sina idéer. Vi tappar hakan och applåderar!

Men det här är ingen tjej som ger mig prestationsångest eller får mig att känna mindervärdeskomplex på något vis. Tvärt om. Hon är en förebild och inspiratör. Nu gör hon sin långfilmsdebut med filmen "Kärlekens krigare" som visas under Göteborgs International Film Festival och Dagens Nyheter har hyllat henne med utmärkelsen "En av morgondagens filmstjärnor". Den här tjejen lär vi och vill vi med all säkerhet se och höra mer från!

1 kommentar:

Raisa sa...

Åh Helene, är det din illustration! Fin, mycket förtjust i bokbladsblomman!