fredag 8 januari 2010

Annika Norlin skriver i Bang


Det är med Annika Norlin (Hello Saferide och Säkert!) som med Frida Hyvönen: Jag kommer aldrig att sluta älska dem. Aldrig sluta upptäcka dem på nytt eller hitta nya guldkorn mellan raderna och tonerna och tankarna. I senaste Bang# - Mitt livs drama - har Annika Norlin skrivit krönikan Vem bestämde vad som är kult? Här kommer ett par utdrag:
"Hade dubbla bokrader i bokhyllan. Längst fram På drift, Tärningsspelaren. I bakre raden stod fyrtio Tvillingarna på Sweet Valley High och skämdes."

"Någongång någonstans gjorde en gubbe ett genidrag. Snubben tog all sin dåliga smak: alla zombiefilmer, splatterfilmer, science fiction, gammal lättporr, snuskiga deckarromaner, fotbollsserietidningar och Kommissarie Rex på tv, sina Twisted Sister-skivor och fiskargubbar-tavlor och sa: Från och med nu bestämmer jag att det här är kult. Det är dåligt, men jag tycker om det och därför är det kult."
Precis så. Jävvla bra. Varför har vi egentligen ett begrepp som "tantsnusk" att använda i en nedvärderande och raljerande ton? Köp en Bang och läsa hela krönikan.

Inga kommentarer: