fredag 21 augusti 2009

Ladyfests festivalfynd

Såhär när höstens intåg ska firas på torsdag, är det dags att summera sommarens Ladyfest-aktiviteter. Och de stavas festival!

Inte mindre än tre festivaler har det hunnits med, där Arvikafestivalen var först ut. Sedan bar det vidare till Sjuhäradsfestivalen i Ulricehamn och nu senast Way out west-festivalen här i Göteborg. Och förutom att hålla i workshops, räkna statistik och få eminenta soffgäster, har vi även kollat in en massa musik som vi bara måste tipsa om!

FIRST AID KIT




Om du inte redan har kollat in First aid kit, måste du omedelbart göra det. Systrarna Klara och Johanna Söderberg har frälst alla i sin väg med sin vackra stämsång, brådmogna texter och skönt posefria scenstil. På Arvikafestivalen gjorde de en bejublad eftermiddags-
spelning, och rörde oss till tårar med sin version av kampsången Universal Soldier.
First aid kit på Myspace

MAKTHAVERSKAN
Sällan har vi blivit så knockade som av Sjuhäradsfestivalens avslutande Makthaverskan. Med ekande Broder Daniel-gitarrer (nej, det går inte att inte göra jämförelsen), desperat skriksång och en fantastiskt hängiven fanskara spår vi det Luxury-signade bandet en alldeles ljuvlig framtid.
Intervju med Makthaverskan i P3 Pop från 17 aug (22.45 min in)
Makthaverskan på Myspace
Edit: Nu kan man ladda ner Makthaverskan - Vi var människor från början.mp3


LADYHAWKE


Egentligen borde vårt eget Ladyhawke-fan Raisa ha skrivit denna hyllningstext, men det enda hon kunde formulera var ♥. Ladyhawke på Myspace

Till sist - vill du läsa mer om Way out west ska du kolla in nya musikbloggen Moshpit. Skriven av vår alldeles egna Sandra Mickelsson och med intervjuer, recensioner och musiktips.

Inga kommentarer: