fredag 14 maj 2010

Pausfåglar och cykeltur och indie och koloni såklart

Saknar du Textival? Är du sugen på en kopp kaffe och lite vegankladdkaka? Slå tre flugor i en smäll och gå till allas nya favvisfik Two Little Birds i början av andra lång där Ljudbok 3.0 tagit över ett hörn. (Du känner igen det på hörlurarna, vimplarna och bokhögarna.)

Sen är det ju den här finafina Göteborgs Indiekör som sjunger indiecovers som bjuder in till konsert. Den hade bejublad premiär igår och kör några föreställningar till idag fredag och imorgon lördag. "Som när man cyklar till den man är kär i" heter det och andas vår, vemod och pirr.

Och får du inte nog med indie där så är Indievaganza på Jazzhuset lördagkväll helt klart nåt för dig, där finner du till exempel dj-kollektivet VÄGEN i skivbåset.

Vill du ha lite svårare musik kanske det passar sig bättre med ett besök till Kulturhamnen ikväll fredag där Koloni bjuder på Carla Bozulich/Evangelista. Carla Bozulich har jämförts med PJ Harvey & Nick Cave och backupbandet Evangelista innehåller medlemmar ur Godspeed You! Black Emperor.

Så mycket att göra, så lite tid!

Inga kommentarer: