fredag 14 maj 2010

HBT-festivalen FREDAG: heterosexuell kabarét samt transmilitant brigad!

Nu börjar det bli så mycket programpunkter att en inte kan bestämma sig alls. Men saker som vore tråkigt att missa är till exempel den fantastiska och bokaktuella författateren Birgitta Stenberg som på Stadsbiblioteket kommer att berätta om kärlek, författarskap och samhällets normer.

Det sägs att en del av oss i Ladyfest tänker besöka Pustervik för lite heterosexuell kabarét nämligen Teater Weimars Heterofil.

Det kan även hända att det släntras till Världskulturmuséet där TransMilitantaBrigaden har workshops och happenings hela dagen under parollen "Queer Transfestival". Kvällsprogrammet bjuder till exempel på avgrundsvänsterns svar på klassisk musikal; STÖN (från Duvemåla).

På kvällen huserar även Freaky Queer Allstars på Berg 211 med tema queer horror. Performances från Robert Fux & the Swedish Siren samt Faleryne och Katja Gustafsson (combustion etc!) bakom skivspelarna. Det enda du behöver göra är att låta fantasin flöda när du stassar upp dig och komma ihåg att göra din föranmälan.

Allra helst ska du lusläsa programmet för att inte missa just din favvis, det här är ju bara ett axplock från festivalrusig Ladyfestare...

Inga kommentarer: