måndag 3 maj 2010

Fredag kväll på Världskultur muséet: Tanya Tagaq ::: Saralunden ::: Miriam Wallentin

Nytt. Ibland är behovet av nytt extra stort. Tex efter en dryg vinter. Tex nu alltså. Vi uppmärksammar därför att Världskultur muséet bjuder in till en något som borde tillfredsställa många av oss som vill uppleva något nytt vad gäller musik och fredagskväll.

Huvudakten heter Tanya Tagaq. Hennes sound beskrivs som något unikt och musiken kategoriseras som "Samtida strupsång". Hör på den, nog känns det nytt alltid. Tanya är uppvuxen i territoriet Nunavut i nordöstra Kanada, vilket förklarar en del av var inspirationen till hennes sound kommer i från. Associationerna till Björk är inte långt borta och en blir därför inte speciellt förvånad över att läsa att Tanya både har turnerat som förband till och sjungit med just Björk. Lyssna lite här och avgör om det väcker din nyfikenhet eller ej.

Saralunden är också en spännande människa tillika musiker, filmare, performance artist och konstnär. Sara utgör tillsammans med Steven Cuzner förband för kvällen och att döma av hennes hemsida och myspace, kan ni vänta er att även detta framträdande kommer svepa undan mattan under era fötter. Eller för att citera Tanya "En lyckad konsert efterföljs av total minnesförlust av vad som har hänt".

Vi ska heller inte glömma berätta att DJ för kvällen är Miriam Wallentin, den välkända sångerskan från Wildbirds & Peacedrums. Biljetterna tickar iväg en efter en, så tveka inte. Boka och ha dig en ny fredagskväll!

Bilden är hämtad från Världskultur museets hemsida.

Inga kommentarer: