torsdag 4 juni 2009

stanna utomhus...

...dissa det förutspådda regnet! Det händer ju en massa saker ute i det fria i helgen. Karneval och gatufest exempelvis.
  • Uppmärksamma Världsmiljödagen i morgon fredag och ramla Göteborgs gator fram (eller Stockholms också för den delen) i ett eklektiskt tåg från Järntorget klockan 17. Den som har det mest innovativa och klimatsmarta transportmedlet vinner något fint! Tips - tänk återanvändning. Men parkera dig och ditt snälla fordon på torget redan klockan 15. Klimatfestivalen bjuder bland annat på Göteborgs Indiekör och rättvisemärkt choklad.
  • På lördag klockan 14 på Apslätten i Härlanda startar Picknickfestivalen - "en mötesplats där alla, oavsett kön eller ursprung, kan mötas på mitten och njuta av försommarsolen." Ta med en filt och en fet korg med mat, det är det enda som kostar.
  • Och jedrans vad giddigt det var med Andra Långgatandagen förra helgen! Så där skulle en alltid vilja ha det. Passar ju därför utmärkt att få testa en annan gata i Göteborg denna lördagen. Magasingatan är placet som ska bada i mat, dryck och sköna toner. Det kommer att bjudas på "smått och gott", men en höjdpunkt är utan tvekan stickad!
  • Hoppa på Älvsnabben till Truckstop Alaska på Hisingen, det låter ju helt sjukt. "På lördag den 6 juni firar vi att Hiss Ingen klarat sig genom både norskt och svenskt älvsyssel och senare även genomslakt av den ekonomiska grisen och Anna Lindholmen. Vi gräver ner en skottsäck drängar och dansar mot kung med fosterhatt. Ta ditt backaplan och törslanda på älvskanten!". Dessutom spelar Madamm!
  • Roligt är att textildesignern Helena Lundström hittat ner under Nefertitis dunkla tegelvalv. Hon utgör ena halvan av Dancing Body Party och ska med sitt recycling-tänk förgylla fredagsklubben the Eyes Interior Night och skapa en annorlunda klubbupplevelse. *Like* att en kvinna blivit inbjuden.

Inga kommentarer: