fredag 19 juni 2009

Här kommer helgen med blommor och med blader


Dags att plocka sju sorters tjejer/killar och stoppa under kudden, eller hur det nu va... Midsommarhelgen är inte den av helger då det är som mest späckat av göttiga klubbar, spelningar eller vernissager att attenda. Det är helt enkelt nu vi förväntas fly city och söka oss till stugor och trädgårdar för att hitta och njuta av den svenska sommaren.

Men. För er som inte diggar det traditionella Midsommarfirandet med långbord ute i regnet, har vi snokat reda på några godsaker att tipsa om. På första Långgatan 32 hittar ni till exempel HBT-vänliga Haket som öppnar dörrarna redan 17.00 till Party Lounge. Här lovas en fin blandning folk och musik, ett ställe både för er som söker skönt barhäng och/eller dans! Och är man mer sugen på salsa än sill, är ett hett tips båtkällaren på Rio rio där man kan bjuda upp till både Merengue, Cumbia och Batchata.

Sen finns ju också alternativet att ägna sig åt lite lugnare aktiviteter lördag och söndag. I onsdags hade Britt Ignell versnissage på Konstmuseet för sin utställning "Skulptörens vedermödor". Installationen behandlar och reflekterar över komplexiteten i skapandeprocessen och en stor del av utställningen utgörs av teckningar som berättar och förklarar om idéerna bakom hennes surrealistiska, lekfulla skulpturer. Utställningen visas i Stenasalen fram tom den 19:e augusti. (observera att museet har stängt midsommarafton och midsommardagen). På Världskultur museet visas nu bla utställningen Dishum! Dishum! - en fotoutställning av Aksel Sundström om tjejer som svettas och kvinnor som slår tillbaka.

Helgen kan med fördel också tillbringas i sällskap av ett färskt nummer av Bang. Temat för detta nummer är "Roligast i Sverige" och såklart hittar vi alla våra favoriter Annika Lantz, Petra Mede, Sissela Kyle och Nour El Refai mellan pärmarna.

GLAD MIDSOMMAR allesammans!

Inga kommentarer: