lördag 14 mars 2009

Vi träffade Hilde


Nu har vi träffat Ladyfest Oslo-Hilde! Vi tog en lunch med henne på Revolver (rockbar med veganmat, rekommenderas) och hon var som en hel duracellkanin av energi. Trots en veckas festival (och ett års planerande) i ryggen.

Hon berättade bland annat att Ladyfest Oslo är organiserat helt annorlunda än i Göteborg. De har ingen egen förening som vi har, utan är ett paraplybegrepp som flera olika organisationer, grupper och arrangörer går ihop under i en vecka runt 8 mars. Det är alltså en väldigt löst sammansatt organisation vilket, enligt Hilde, båda har för och nackdelar. Den stora fördelen är att fler kan vara arrangerade i Ladyfest, att festivalen sker på många ställen i stan och kan nå en mycket större publik. Medans en nackdel kan vara att saker ibland faller mellan stolarna.

Vad gäller årets digra program var hon extra stolt över det beställningsverk som de jobbat med och som gick av stapeln i söndags (bilder här). Det verkade phett, som en säger.

Sen pratade vi lite om framida samarbeten också, och hur galet det är att Ladyfesterna runt om i Norden och Europa inte samarbetar med varandra. Det ska det bli ändring på, bestämde vi. Och sa hejdå och ses ikväll på Warrior Queen.

Inga kommentarer: