torsdag 19 mars 2009

En liten blogg-sweep

Tänkte att jag skulle utforska feministbloggvärlden och hittade en hel del kul och bra:

Gudrun Schyman har börjat blogga som ett led i att bli inröstad i EU-parlamentet senare i år. Hon är en retoriker av rang, Schyman, och hänger med rätt bra i nya tekniker och mediestrateger ändå. Ska bli kul att se hur kampanjen fortlöper.

Underbaraclara kritiserar här modebloggandets bild av att representera den "vanliga tjejen" och efterlyser ett klass- och storstadsperspektiv i den övriga idealdebatten.

Ser även att Saker under hudens nördtjejsdiskussion (som började i januari) fortsätter oförtrutet. Som alltid intressant läsning där.

Apropå Gudrun måste jag uppfordra er att läsa presentationstexten till Lundaklubben Don't be quiet, start a riot!. Mycket uppfriskande, särskilt drinklistan där på slutet:

"Preliminär drinklista: Fittsaft, Hirdman, Simone de Beauvoir’s röda, Mohanty’s vita, Tiina Colada, Selmas Hemlighet, Vagin&Tonic, Fontänorgasm, Mensblod, Frida Kahlo, Mao’s Lilla Dragqueen, Gubbslem, Klittkittlaren, Penisförlängaren (cider), Fittavund (whiskey), Bitterfittan, Queer, Under det rosa täcket, Gudrun Schyman (alkoholfri)."

Undrar bara om det inte blivit lite fel med Frida Kahlo där. Skulle vara så mycket roligare och mer i linje om den hette Frida Kahlua.

Inga kommentarer: