torsdag 26 mars 2009

Helgens kulturella att-göra-lista

Vi har en kulturspäckad helg framför oss. Vad sägs om att börja lördagen med Författarfrukost på Restaurang Trappan. Dagens gäst är Karolina Ramqvist som är högaktuell med sin nya roman "Flickvännen".

Ett hett tips är att fortsätta helgen i litteraturens tecken och besöka Textival, Göteborgs alternativa litteraturfestival. Där hittar ni både den briljanta serietecknaren Sara Granér ("Det är bara lite aids, 2008) och representanter från Bokhora, bloggen som vann Årets Stora Bloggpris i kategorin "Kultur & nöje" tidigare i år. Läs här för mer info om tider och platser för allt som händer under festivalen.

Och för er som uppskattar konst inte bara i form av text utan också bilder, vill vi varmt rekommendera utställningen "Drottninglandet" på Hasselblad Center. Elin Berge visar fotografier tagna på kvinnor i Västerbotten vars gemensamma nämnare är att de har flyttat från Thailand till Sverige för att leva med en svensk man. En berättelse om utsatthet, risktagande, strävan, mod och glädje. Som ytterligare en dimension till utställningen är experimentel musik komponerad av självaste norrlänningen Frida Hyvönen.

Inga kommentarer: