tisdag 6 mars 2012

8 MARSFEST GÖTEBORG


NU JÄKLAR!
Internationella kvinnodagen är snart här och Ladyfest Göteborg och Amnesty styr tillsammans upp stans största och fetaste fest.

År 2011 blev ett år utan motsvarighet för folken i Mellanöstern och Nordafrika. Det var ett år när miljontals människor i alla åldrar och med alla sorters bakgrund, särskilt de unga och ofta med kvinnor i främsta ledet, strömmade ut på gatorna för att kräva förändring.

Genom historien har kvinnors kamp och bedrifter genomgående förminskats och glömts bort, kvinnor vars mänskliga rättigheter fortfarande kränks världen över, kvinnor som kämpar för förändring. Därför vill vi denna kvinnodag fira alla dessa fantastiska kvinnor som kämpat och kämpar världen över och ställa till med den bästa fest Göteborg har sett på årtionden.

Under kvällen utlovar vi powerkör med Göteborgs stolthet Slynkören, gubbqueerrock med Frida Selander samt den steppande och elorgelspelande multiartisten Emma Augustsson. Kvällen ramas in av vår konferencier Madame Grenouille som kommer att ta oss igenom kvällens späckade repertoar av framträdanden och glädje. 


Framförallt utlovar vi dans till svetten rinner, hoppande tills fötterna brinner och allsång för full hals till inga mindre än Elin Grelsson (GP,ETC, Bang mm) och Soraya Hashim (P3) som står bakom skivspelarna!
Kom och fira din bästa kvinnodag någonsin med oss!- HITSMUSIK - Kvällen börjar med visning av den hyllade filmen "Hitsmusik - konsten att sätta rytm till revolt" för alla som inte vill/kan gå i demonstrationståget. En peppfilm för alla som vill använda kultur för att förändra! Filmen börjar redan klockan 19.15, så kom i tid!

Om filmen: Bakom "Hitmusik - konsten att sätta rytm till revolt" står filmkollektivet Råfilm som själva beskriver filmen som en peppfilm för alla som vill använda kultur för att förändra! Filmen tar avstamp i Lundaproggbandet Röda Bönor och knyter ihop deras kamp med dagsaktuella musiker med politiskt engagemang, tex Chicks on Speed, Miss Universum och JD Samson från Le Tigre. -EMMA AUGUSTSSON- är en steppande, sjungande, låtskrivande, elorgelspelande, improviserande cellist som under kvällen kommer underhålla oss med några av sina fantastiska talanger. Åker steppskorna på kommer elorgeln fram. Bättre än en schweizisk armékniv(карманный нож)! 
Emma Augustsson på Myspace.

-SLYNKÖREN- är en fysikalisk storhet som beskriver något med potential att medföra förändring och rörelse. Slynkören är en av universums fyra fundamentala krafter. Den håller solsystemets planeter i omloppsbana kring solen. Slynkören kan vållas av exoterma kemiska processer eller mekaniska brott (som när en ballong sprängs).
Slynkören på Myspace.

-FRIDA SELANDER- kallar sin musik ”gubbqueer”. Med en oemotståndlig charm framför hon rock med nya överbyggnader och betydelser. Selander har en mörk och ganska soulig röst och skriver texter om gränsöverskridande kärlek. Hennes senaste skiva har recenserats som en mjuk och ledig rockskiva, enkelt hållen men likväl genomtänkt.

Frida Selanders hemsida.

- ELIN GRELSSON OCH SORAYA HASHIM -
Skribenten Elin Grelsson Almestad och före detta P3-medarbetaren Soraya Hashim skapade under 2011 legendariska dansgolv på bland annat Jazzhuset och Yaki-Da genom deras mix av pop och hiphop, gammalt och nytt. Det finns egentligen bara en ledstjärna i Elins och Sorayas skivsspelande: Det ska vara gött och dansant! Numera bor de i olika städer och spelar på varsitt håll men exklusivt för 8:e mars-festen bjuder de på en sprakande, svettig och helt jävla underbar dansfest tillsammans.


Kalaset kostar 100 kr och förköp hittar du här: http://www.nefertiti.se/program/?view=1572


Eventet finns såklart även på Facebook. 

Den grymma affischen har Sara Hansson gjort!

2 kommentarer:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
ps3 jailbreak sa...

You should take part in a contest for one of the best blogs on the web. I will recommend this site!