måndag 21 februari 2011

Where Dreams Cross öppningsfest och några tisdagstips

Ibland händer det helt magiska saker, sådär så att en blir alldeles varm i tårna av glädje. Den här veckan är lite av en sådan vecka där det goda hopat sig, det måste vara ett vårtecken.

För att nämna något:
Imorgon tisdag körs Café Illegal på Bokkafé Vulgo, Det är också Cinekväll med vad som ser ut att bli magiska samtal och filmvisningar på Roy under namnet Kvinnans bild av kvinnan, event finns här och biljetter fixas här. På Kafé Zeppelin spelar Nina Ingemarsdotter och Annelie Johansson, också det på tisdag.


Och sen torsdag då:
Till invigningskvällen på Café Berlin den 24 februari presenteras fem filmer där den flerfaldigt prisbelönta amerikanska feministiska ”videovetaren” Mindy Fabers psykdykande film ”Suburban Queen” från 1985
får inleda. Öppningskvällen fortsätter med musikvideoregissören, galleristen och konstnären Jenny Paléns dramatiska verk ”Minnies Cracked House” och den fashionfängslande drömlika filmen ”Techniques of ecstasy” av den mycket uppmärksammade konstnären Nadine Byrne i ett samarbete med londonbaserade stylisten Milena Silvano. Visningsprogrammet avrundas med en mardrömslik video av den amerikanska electrogruppen Salem samt det eklektiska verket ”Éternau” av den brasilianska konstnärsduon Gustavo Jahn & Melissa Dullius.

Och till det serveras livemusik från Lux Lumen samt lite plattvändande av DJ Klara Grape och Karin Wei.

Finns mer att läsa? Javisst, på Where Dreams Cross hemsida och blogg. Och på facebook finns både sida och event såklart.

Inga kommentarer: