torsdag 17 februari 2011

Konstfestival! Lördag!

Vad: Platsens utrymme - konstfestival
När: Lördag 19 februari 14-19
Var: I och runtikring Lagerhuset, Heurlins plats, Göteborg

Och mer: Jo, projektet Ladyfest C/O har under en tid smitt de finaste planerna tillsammans med K-merkt KONST. Nu är det dags att skörda frukterna! På lördag bjuder vi in till en konstfestival med konstens platser, utrymmen och möjligheter i fokus.

Dagen ger bland annat:
>>> Konstnärlig frihet, kvalitet - eller bara slump. Varför ser konsten ut som den gör?
Vanja Hermele är genusvetare och journalist som undersökt kulturen ur genusperspektiv i ett antal rapporter. I sin föreläsning - baserad på undersökningarna om filmkonst, scenkonst och bildkonst - tar hon upp och analyserar några av de argument och tankefigurer som hindrar konsten från att bli så där fri och nytänkande som den gärna ger sken av att vara. Vanja Hermele är också gästande chefredaktör på den feministiska kulturtidskriften Bang.


>>> Workshops, installationer och samtal med aktörer & konstnärer
Lagerhuset och området runtikring kommer att fyllas, med saker vi i förväg vet och saker som bara sker just där och då – spännande är ordet.
De som vi speciellt har bjudit in och som kommer att delta med performances, bildkonst, installationer, innovativ dokumentation och överraskningar är:

Anna Carlsson - konstnär och konstlärare som arbetar mellan fantasi och verklighet och undersöker underhållningen i konsten genom performance, bilder, obejkt.

Grafikföreningen Tryck - en förening och ett nätverk för unga oetablerade grafiker ett sammanhang för grafiker som är mellan utbildning och profession ordnar vi utställningar, workshops, studiebesök.

Hanna Wikman - aktivist och författare som 2010 debuterade med romanen Lift. Hanna har också varit med och startat upp Vulgo – Göteborgs nyaste och enda queerfeministiska bokkafé.

Ingrid Persson och Eva Holfve - textildesigners som studerat på Textilhögskolan i Borås och just nu driver Mönsterverket – inovativ textildesigen - tillsammans.

Jarko - göteborgsbaserat zine som ger ut verk i små upplagor – ofta handgjorda, ibland professionellt tryckta. Fokus ligger på unga nutida konstnärer som arbetar med bild som kommunikationsmedel.

Sannah Kvist - frilansande fotograf, konstnär och bildredigerare som studerar i Göteborg och just nu intresserar sig för ungdom, symmetri, död, strategispel och facebook.

Sara Östebro – studerar på Göteborgs Konstskola och är medlem i scenkonstnätverket Teater Nu. Saras utgår från teaterformen men experimenterar fritt med olika berättartekniker, ofta en blandning av scenkonst, performance och installationer.

Staffan Hjalmarsson – konstnär och som undersöker konstens och kulturens plats och möjligheter för att skapa metoder för deltagande och kunskapsproduktion.

Textival - litterär aktör som verkar för litteratur utan mataffärsdistribution och är ett forum för litterära experiment där den litterära konsten och kulturen står i fokus.

Tine Alavi - filmare och debattör som bland mycket annat jobbar aktivt med antirasism och är aktiv inom Interfem.
Utrum - performance- och konstkollektiv bestående av Sofia Karlsson, Johan Hultgren, Felicia Bodin och Josefina Tänge

>>> Dessutom inbjudna gäster, utställande konstnärer, interaktiva verk, vegansk plockmat (först till kvarn...) och en hel massa inspiration och storartad konst. Kom som besökare, kom som konstnär, kom och skapa rummet med oss.

Det här kommer att bli hur fint som helst, varmt välkomna!

Inga kommentarer: