lördag 7 augusti 2010

Hunt (låter musiken tala)

Efter att Hunt gått på scenen, fått ljudproblem, gått av scenen, løst ljudproblem och genomført en helt fantastisk spelning på Stubbetorpets andra dag satte vi oss i solen och språkade lite med Susanna, Jakob, Hillevi och Johanna.
I går spelade de i Stockholm, på Landet, och med det i færskt minne undrar vi hur det skiljer sig musikaliskt att spela i en klubblokal, svettigt, kvællstid mot att spela utomhus, i skogen, med solen i ryggen?
Susanna svarar att det enda de egentligen ær beroende av ær att scenen ær tillræckligt stor och att ljudet ær bra. Hillevi fortsætter och sæger att det klart ær skillnad på stæmningen men att bry sig før mycket om hur publiken ter sig ær nog destruktivt, och svårt att avgøra dærifrån scenen. "Det viktigaste ær att vi ær pepp, då tror jag att det blir en bra spelning."
Hillevi igen: "Ja, det kan ju vara så att vi tænker innan att en scen eller ett stælle ska fungera mindre bra men så går det ofta væl ændå."
"Vår musik kanske passar øverallt", inflikar Jakob och de andra nickar.
"Kanske ær vi ett ganska introvert band som inte spexar så mycket", sæger Jacob. Susanna fortsætter med "Vi låter musiken tala". De andra skrattar till, "Oj oj, floskler, det dær blir nog rubriken på intervjun"

Vi blir avbrutna av Axel, en av torpægarna tillika festivalarrangørerna, som undrar om den blå bilen kan flyttas, Jakob sticker ivæg før att gøra så.

Vi undrar sen om de har något drømspelstælle och Hillevi berættar genast om nær de spelade i en black box på ett museum i Tyskland, med projektioner rullandes medan de spelade. "Det var fantastiskt att allt blev så intimt och næra och att det visuella fick førstærka musiken"
Ær det något ni vill jobba vidare med?
"Ja, vi har ju en del konstnærliga sjælar i bandet så det vore absolut spænnande att gøra något mer av", sæger Susanna. Johanna fortsætter "Och i samarbete med andra skulle också vara kul att jobba"

Precis innan næsta akt med dunder går på scenen hinner vi fråga vad som hægrar hærnæst?
"På tisdag blir det Kulturkalaset i Gøteborg och sen i oktober blir det tysklandsturné" sæger Susanna och Johanna fortsætter med att en ny skiva nog blir aktuell framåt våren.

Ljudet från scenen øverrøstrar oss och vi får lov att høja en skål och tacka før samtalet.

Lyssna på hunt hær och varsågoda, ett par bilder:
Innan strømavbrottet

Med blommor och hærligheter

Gøtt hæng i solen på torpets veranda


Inga kommentarer: