onsdag 9 december 2009

musik är bäst på scen!

Den här veckan är det livemusik som gäller! Fullspäckat av fina spelningar med början redan ikväll:

Fram tills år 2006 var Victoria Bergsman sångerska i The Concretes, sedan dess har hon arbetat med sitt soloprojekt Taken by trees. Hon åkte till Pakistan för att spela in sin andra skiva med ett gäng sufi-musiker och ikväll spelar hon på Parken. Missa inte!
Mer om Taken by trees på hemsidan och myspace.
Nedan videon till den finfina Animal Collective-covern My boys.



Om du har en förkärlek för nattliga utsvävningar har du troligtvis hört "Get on the bus" eller "American boys" på ett dansgolv nära dig under hösten. För den som är sugen på mer är det bara att bege sig till Parken imorgon, då Name the Pet, aka Hanna Brandén, spelar.
Mer om Name the pet på myspace.

För er som väntar till helgen med att leva finns det också något att ägna sig åt denna vecka. Exempelvis kan man ta sig till Fängelset på fredagkvällen och kolla in finfina Winter took his life och Madamm som spelar tillsammans med amerikanska Cedarwell. "Three singer/singersongwriters performing together as a band", står det på affischen. Kan bli riktigt bra!
Mer om Winter took his life på myspace.
Mer om Madamm på myspace.

På fredag spelar också Regina Spektor. Jag vill mest säga <3<3<3 och det är redan fullbokat men alltså, Regina. Alltid värd uppmärksamhet. Bara titta här.



Supportar gör Jenny Owen Youngs. Kom i julstämning med hennes "Things we don't need anymore" på spotify.

Efter spelningen är det dags att röra sig vidare, och varför då inte dra ut till Gamlestan? Klubb Svett huserar som vanligt på Underjorden, kör höstens sista på fredag och utlovar bland annat dans på baren.
Mer om Klubb Svett på facebook.

För den som tänkt handla julklappar i år och inte kan hålla sig tills Ladyfest Bazaar nästa vecka rekommenderar vi HDKs julmarknad som pågår hela helgen.
Mer om julmarknaden på facebook.

Inga kommentarer: