torsdag 3 december 2009

Helgens att göra

det är lite hänga omkring i knastervintervädret och få rosiga kinder och allt det där-tider nu. och när det är avklarat kan det gott ramlas inomhus och kika bakom alla luckor i alla dessa kalendrar. Alltid att räkna med är ju våra bibliotekarier Elin och Siska och deras fantastiskt högkulturella luckfest. Där dyker vi upp vad det lider. Finnes också på facebook.
Även vår alldeles egna Raisa ger oss lucköppning - en teckningskalender kolla! Här.

REDAN I DAG
Manifestation mot Sverigedemokraterna
17-19 på Gustav Adolfs Torg, utanför Göteborgs kommunfullmäktige

GoGo Genus - En helkvälsskoreografi tillsammans med Lisa Lindén, Lena Gunnarsson, WISP, Nationella Genussekretariatet och många fler
18-20 på Dansbyrån Studio
på facebook och på det andra internetet: www.dansbyran.se

FREDAGEN
Imorgon ses vi på Creative Feminisms blogg - vi har gjort en strålande feministisk spellista. Bara för er, och de andra.

50/50 Firar
Kolla med 50/50-lotta om ni får plats bland tårtor och bubbel för nu ska det firas,
tre år med projektet som ligger under kulturungdom

Det blir: "lite trevligt fredagsmingel för att fira avslutet av 50/50 projektets tre år med tårtbuffé, bubbel och lite mysig livemusik med bl a The Preacher and the Bear. Allt här på KulturUngdoms eminenta trevliga kontor mitt i Gamlestan."
eventet på facebook

Vi grattar det som gått och hurrar för det som kommer, för det blir en fortsättning - Nätverket 50/50. Om detta återkommer vi!

efter tårtan:
PUT ON YOUR RED SHOES AND DANCE FOR ME!
Stödfest för Dj Sister på Underjorden. Det bjuds på en mix av Djs, schyssta beats och feta projektioner!
LINE UP: Leaf, Paula Maxa, Kali, $PIX$, Lord Byron, Congalito

60 kr kostar det och det är på underjorden det händer, klockan 22:00 - 03ISH
eventet på facebook

LÖRDAGEN
Julia Pennlert ordnar bokbytarkafé och skrivarstund - typiskt fint. På facebook.

Som vi vet så är det klimattoppmöte i Köpenhamn alldeles snart, stora beslut ska tas och inte verkar det gå åt rätt håll inte. På rapport låter miljöministern oss veta att han inte kommer att prata mer gott om cykel och gångtrafik, eftersom "biltrafik är bra för ekonomin". En av många anledningar till att sluta upp på lördag när Göteborg under vatten? Inte om vi får bestämma ordnas.
Vattentematiska utklädnader uppmuntras, 14:00 är tiden och promenaden går från Götaplatsen till Kungstorget. Facebook. Och på massor med fler platser landet runt.

För den som är i malmö säger jag bara: ÅSA vs. NORÈN

Inga kommentarer: