tisdag 11 januari 2011

C/O i Januari och Februari


Nytt år, nya tag. Och det kommer att hända en hel del under året, så mycket är klart. Vi sneglar redan mot både november, augusti och maj – Trollhättan, Tjörn och Brålanda. För att nämna något.

Men årets första projekt heter Platsens Utrymme och görs i samarbete med K-merkt KONST. Till det välkomnas ni att medverka under två dagar med konstens platser, utrymmen och möjligheter i fokus. Vem tar plats och varför? Vilka olika fysiska och sinnliga utrymmen, fysiska och imaginära möjligheter har vi att foga över och använda oss av?

Den 19 februari besöker alltjämt fantastiska Vanja Hermele Göteborg och Lagerhuset med n föreläsning, vi ramar in dagen med fokus på performancekonst. Den 26 februari går turen till Hova där fokus ligger på Digital Konst.

Som besökare finns inga begränsningar, kom och ta del av föreläsning, workshop, samtal och ett konstnärligt rum som samtalar med omgivningen, platsen och publiken.

Det här är också en inbjudan till dig som är mellan 20 och 30 år att medverka, för att genomföra detta projekt behöver vi nämligen ditt konstverk, din bild, ditt verk. Vi vill att du tar plats i dessa utrymmen.
Använd er av den fysiska platsen och dess utformning som utgångspunkt, se temat för respektive plats som form. Skapa ett verk specifikt för detta tillfälle eller använd ett tidigare uppfört verk för att undersöka de olika platsernas betydelse för upplevelsen.

Mer information kommer när vi närmar oss – håll utkik på Facebook, här på Ladyblogg och KulturUngdoms hemsida

Och så nosar vi på vad som händer inom och lite i kanterna av C/O, ett urval:
- Den 20 januari håller Ung Energi sin konferens.
- Den 25 januari har HBTQ-Festivalen stormöte inför årets festival första veckan i juni.
- Den 29 januari har F! Göteborg en heldag på tema Antirasism, det kommer att bli fantastiskt.
- Den 5 februari körs en arrangörsträff i Skärhamn och Ladyfest C/O finns där på plats med en inspirationsföreläsning.
- Den 7 februari kör Konstkonsulenterna i Västra Götaland sitt konstpedagogiska forum med fokus på utställningen som rum för dialog.
- Och ni har väl inte missat att Feministiskt perspektiv nu börjat ge oss feministiska nyheter?

Sen sneglar vi mot ett förhoppningsvis vårigt och fantastiskt mars med ordkonstworkshop, internationell kvinnodag och mycket mer. Vi hörs om det!

Inga kommentarer: