fredag 12 juni 2009

Heja helg!

Fredag och dags att trotsa regnet som bestämt sig för att ösa ner hela helgen lång. För oj vad mycket spännande som händer.
  • Med start i dag går den 6:e upplagan av Clandestinofestivalen av stapeln på Röda sten. Inomhus kan man lyssna på samtal och föreläsningar och i tältområdet utanför är det artistuppträdanden. Vi vill särskilt uppmärksamma The Göteborg String Theory på söndag kl 16-19. Jaqee, Midaircondo, Wildbirds & Peacedrums, Pacific!, El Perro del Mar, Hajen, Silverbullit, Fox Machine och Jmy Haze samverkar med Warren Suicide (Berlin) i ett unikt projekt där enskilda låtar av nämnda artister tolkas och arrangeras av kompositörerna Nackt, Benson Lauber & Slin för medlemmarna i stråkkvartetten Qvartiett och andra konstmusiker.

  • Festival är det också på Kulturhuset Kåken. Imorgon mellan 12-20 är det ett digert program av musik, standupkomik, dans, hantverksmarknad, cykelverkstad och annat göttigt. Så hoja dit, laga din cykel och lyssna på Lisa Pedersen, P5 records, Agnes Mercedes eller Silversystrar. Gratis entré!

  • Om du är sugen på ljudkonst ska du i helgen bege dig till Botaniska trädgården. Söndag är nämligen sista dag att besöka utställningen Botanic Sounds. "Sju svenska och internationella konstnärer har bjudits in att delta i utställningen med ljudkonstverk som förhåller sig till platsen Göteborgs Botaniska Trädgård och den botaniska trädgården som fenomen. Som en del av Botanic Sounds kommer även konserter och performance med en del av de medverkande konstnärerna att arrangeras." Mer om konstnärerna och programmet kan du läsa här (pdf-dokument).

Inga kommentarer: