onsdag 14 oktober 2009

välkommen hälj

Veckan som välkomnar vintern, veckan som tar steget ut ur sensommarhöstligheten in i tider av frostrosa kinder och lurviga vantar, nu är den här.
Inte mycket vi kan göra åt det, men mycket vi kan göra i det. Håll i er här kommer veckans tips.

I kategorin viktigt hittar vi Rättviseakademin som i kväll gästar Ekocentrum och bjuder in till en helafton med globalt tänk, film, diskussion och trivsel. 17.30-20 är tiden och här är eventet.

Torsdagens mest finstämda hittar vi på Café Chao där Sanna Lund håller i gitarren. Finfina Edge of Mine håller henne sällskap. Vi gör detsamma.

Fredagen bjuder upp till ett sprakande queerjippiyeyh när Queerkaravanen stormar Underjorden " en magisk kväll fylld av mystik, eufori och diskodans. Maskeradtema tänk "skäggiga damens cirkussällskap", vi föds alla nakna, resten är drag."
Dansa till fredagen blir lördag och fortsätt sedan i samma lokal, lördagskvällen bjuder nämeligen Gamlestan på Klubb Drömland, i skivbåset hittas tillexempel Maja från Ladyfavvisen Makthaverskan! Med deras egna ord: "Vi utlovar Gô GBGPOP, 80-90tal, Hiphop, Punk, Soul. Som vanligt är det en jävla blandning på dansgolvet och resten får ni veta när ni kommer!" Just det.
Och hallå, inte har det väl missats att fingänget på Underjorden varje tisdag hela hösten kör Piratbio. Dessutom fixar de mat till billig peng, en hel bunt med viktiga diskussioner och lika mycket festliga påhitt. Håll koll, gå dit. Redan i kväll ska frågan om Party can be political få sina svar.

I en annan del av stan, på Galleri Oro, ställer Koloni till det med ett finfint galej. Lördag är dagen och på scen hittas t.ex. den franska duon Vialka. Eventet på FB.

Och inte är det nog med lördagsgrejer där inte, för att ge er riktigt mycket beslutsågren vill vi tipsa om att Johanna Beckman vänder plattor i Ritz DJ-bås.
Andra tongångar blir det i Stadsteaterns Foajébar där Anna Järvinen bjuder upp, lördag klockan 22 är tiden. Här står det mer.

Förfesta med te och rostat bröd hos allas våra bibliotekarier på Högsbo bibliotek. Det lockas med både marmelad, musik och möjlighet att få sin egen bokprofil fastställd. Litterära hurrarop för det! Eventet.

Glöm inte heller att anmäla dig till K-Merkt konst, sista dagen är imorgon, fram till midnatt har du på dig. Läs mer här.

Trevliger vecka och helg på er.

Inga kommentarer: