onsdag 21 oktober 2009

helgtips!

Denna vecka kommer helgtipsen en dag tidigare än vanligt. Anledningen till detta är att vi vill förbereda er för en av helgens höjdpunkter som inträffar redan imorgon!

Imorgon, torsdag, ska nämligen Ladyfests alldeles egna Emma och Raisa spela skivor på Svanen - indiemaraton förväntas! - och dessutom kan man se Portrait Painters på scen.

Om man är sugen på att gå ut också på lördag är det jazzhuset som gäller då med, klubb Väsen har premiär och Ladyfests dj Micksa spelar skivor!

Dessutom bjuder helgen på inte mindre än två filmfestivaler:

Hiphopfilmfestivalen på Stadsbiblioteket erbjuder diverse godbitar, exempelvis dokumentären Pick up the Mic om hiphop med HBT-inslag (lördag kl 12), en föreläsning om den kvinnliga MC:n (lördag kl 14) och en film om kvinnliga graffitimålare (söndag kl 14). Bra även för oss som väntar på löningen då det är fri entré!

Exilfilmfestivalen invigs på fredagen, pågår ända till och med torsdag 29 oktober och är späckad med bra och intressant film. Helst vill jag se de här:
Persepolis, animerad film baserad på Marjane Satrapis självbiografiska roman om att växa upp i Teheran under shahens och mullornas förtryck. Lördag kl 15, Pustervik.
Skild tre gånger, om en palestinsk kvinna som gifts bort genom arrangerat äktenskap och efter skilsmässan förlorar allt, inklusive barn och medborgarskap. Lördag kl 18, Hammarkullen.
Och i kärlek lever jag, om tretton kvinnliga politiska fångar som pratar om sina upplevelser i iranskt fängelse. Tisdag 27 okt kl 16 (inte i helgen, men ändå!)

För er som befinner er i Malmö i helgen kan vi tipsa om att Ladyfests vänner Koloni med flera ordnar spelning på fredag där man kan få se Magdalena Ågrens soloprojekt MAG. Magdalena Ågren arbetar med samplingar av trombon, megafon, gitarr och diverse ljud och oljud. Lite kaotiskt, lite galet, mycket fint. Dessutom spelar Legendary Pink Dots.

Inga kommentarer: